שנה ב׳ סמסטר ב׳ – טכנולוגיה 3 – דרך שיטות וחומרים.
היכרות עם תהליכי בנייה והתערבות בבניין קיים, תוך סקירת מכלול השלבים והמרכיבים הרלבנטיים לפיתוח עיצוב פנים. ניתוח והבנת מערכות יחסים מכוננות בין צורה, חומר, פונקציה, מעטפת חוץ וחלל פנים. היכרות עם תולדות טכנולוגיות וחומרי הבנייה כבסיס לביטוי האדריכלי, ולמבנה כמאפייני מקום, תרבות, תקופה ואורח חיים. הצגת טכנולוגיות בנייה ואופן יישומן בבניה תוך הצגה של פרטי הבניין הרלוונטיים. היכרות עם מערכות המבנה הבסיסיות. בנייה ירוקה והתייחסות לדילמות ואתגרים אקולוגיים. פיתוח עבודת השרטוט תוך ייצוג של מפרט טכני, דרישות ביצועיות, והיבטים עיצוביים וחומריים בסט תוכניות עבודה ופרטי ביצוע אופייניים, לבעיות תכנון מוגדרות וממוקדות.
מפרטי המדרגות והפתחים השונים, תוך התייחסות לפרטי חיבור, הבנה חומרית ושיטות בניה. נלמד לתכנן מערכת תנועה מפלסית בתוך קונטקסט אדריכלי נתון. פלסמה בספרו (The Eyes of the Skin) כותב: ״רבים מן הפרויקטים הארכיטקטוניים של 20 השנים האחרונות, שהמקבלים ביקורות טובות על ידי העיתונות האדריכלית הבינלאומית, מבטאים נרקיסיזם וניהיליזם של העין. העין הגמונית והיא מבקשת שליטה בכל תחומי התרבות, היא מחלישה את יכולתנו לאמפתיה וחמלה עם העולם. העין הנרקיסיסטית רואה באדריכלות אמצעי לביטוי עצמי, וכמשחק אינטלקטואלי-אמנותי מנותק מקשרים חברתיים וחברתיים מהותיים, ומקדמת ניתוק והניכור חושי ונפשי. במקום לחזק את חוויית האדם המרוכזת בגוף״ (…..).
בקורס נתייחס לשיטות בניה, תקנים וחומרים, אך נדון גם בדיבור האילם של האדריכלות – הדיבור על היבטים התחושתיים, הפנומנולוגיים בכפיפה אחת עם ההיבטים הטכנולוגים.
- תמונה ראשית מתוך פרויקט של סנדרה מירצ׳ין